Skip links

Yoga met Carolien staat even stil

~ The hardest thing is knowing when to start and when to stop ~

In 2020 begon ik na een aantal jaren freelancen met een eigen studio aan huis. Yoga met Carolien kwam tot leven. Ik startte met groepslessen en richtte me de afgelopen twee jaar, na de geboorte van mijn zoontje, steeds meer op privélessen.
Wat een mooie momenten en fijne ontmoetingen heb ik met jullie mogen beleven. Aan iedereen bedankt voor je komst!

Yoga hoort bij mij, maar de vorm die yoga precies aanneemt in mijn leven is iets dat verandert. Misschien dat je dat bij jezelf ook wel herkent. Ik heb in de afgelopen maanden besloten om mijn rol als yogadocent voorlopig stop te zetten. En ja, ik mis het wel…

Maar belangrijker dan yogadocent zijn, of de studio open te houden, vind ik om te leven en te kiezen in overeenstemming met wat er nú is. Immers: dingen veranderen. Wat heb ik nodig en wat is er van mij nodig? Hoe ziet de puzzel eruit van alles waar ik mee bezig ben, alle rollen die ik heb? En past dit ook bij de hoeveelheid aandacht en energie die ik tot mijn beschikking heb (en dan niet de wishful thinking-versie, maar hoe het écht is)?

Met ons tweede kindje op komst zet ik het lesgeven daarom nu even ‘on hold’. Tot wanneer precies? Totdat het moment daar is om weer te beginnen… Lekker vaag, maar volgens mij werkt het wel zo.

Bewuste en realistische keuzes maken is eerlijk, en moeilijk. En soms ook pijnlijk. Maar in dit geval blijkt ‘minder yoga’ (in de vorm van het lesgeven) voor mij juist ‘meer yoga’. Niet teveel vasthouden aan hoe het was, of aan de vorm van dingen. Want uiteindelijk zijn het, net als bij de yogahoudingen, vooral je gevoel en je drijfveren die tellen.

Nogmaals dank voor je betrokkenheid en graag tot ziens, in het wild of – wie weet – ooit weer op de mat!

Leave a comment