Skip links

hatha yoga

hatha yoga

Hatha yoga is het perfecte medicijn tegen stress, piekeren, slaapproblemen en uiteenlopende lichamelijke klachten (bijv. rug, schouders, nek). Inmiddels is er ook veel wetenschappelijk onderzoek naar hatha yoga gedaan en dat bevestigt wat yoga-beoefenaars al lang weten: yoga heeft heel veel gezondheidsvoordelen en werkt zowel op het lichamelijke en geestelijke vlak. Vooral in onze drukke, jachtige maatschappij, waarin het hoofd vaak veel actiever is dan het lichaam, is het eigenlijk onmisbaar. Dus gun het jezelf!
Mijn stijl in hatha yoga noem ik Mindful Yoga: leren bewegen in aandacht.

oorsprong

Hatha yoga is de vorm van yoga die wij in het westen van de wereld het beste kennen. Deze vorm ontstond toen Indiase yogameesters vanaf het eind van de 19e eeuw de yoga introduceerden in Amerika en later in Europa. Hatha yoga is gericht op het doen van lichamelijke oefeningen met als doel om lichaam maar ook vooral de geest te ontwikkelen. Yoga is daarmee veel meer dan lichaamsbeweging alleen. Je denken wordt helderder en rustiger, je wordt minder geleefd door je emoties en je kunt meer genieten. Als je regelmatig oefent, zul je merken dat je leven als geheel er van opknapt. Dus wees gewaarschuwd 🙂

mindful yoga

Een rode draad in de lessen is mindfulness, oftewel het trainen en bewust richten van je aandacht. Want een bewust leven is een gelukkig leven! Dit doen we door meditatie, bewust bewegen en bewust ademen. En bewust ontspannen natuurlijk 🙂 Je zult al snel merken dat dit een verrijking is voor je leven als geheel.

De fysieke oefeningen zijn over het algemeen vrij zacht, soms meer uitdagend. We nemen voor alles de tijd en ik zorg dat iedereen op haar of zijn eigen manier mee kan doen – lenig of niet lenig, beginner of gevorderde, met of zonder beperking. PS: Houd je vooral van fysiek zeer uitdagende poses, dan ben je elders waarschijnlijk beter op je plek.

wat kun je verwachten

De lessen bestaan uit een mix van meditatie, lichaamshoudingen (asana) en ademhalingsoefeningen (pranayama).
Iedere les is anders, maar eindigt altijd wel op dezelfde manier: met een heerlijke liggende eindontspanning (savasana)!
Neem online alvast een kijkje op de Yogazolder.

lesaanbod

groepsles

Momenteel staan er geen groepslessen Mindful Yoga op het rooster. Wel kun je Mindful Yoga volgen als privéles, als workshop bij een bijzondere gelegenheid of als bedrijfsyogales.

privéles

Ik geef privélessen Mindful Yoga aan huis of op locatie. Dit kan individueel, als duo of voor een groepje. Tijdsduur en thema in overleg.

workshops

Ook verzorg ik met plezier workshops voor bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten, babyshowers of andere gelegenheden. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

bedrijfsyoga

Daarnaast heb ik ervaring in het verzorgen van bedrijfsyoga: aangepaste hathayogalessen voor de werkende mens.

geef een les cadeau

Ken jij iemand voor wie yoga wel wat zou zijn? Een bon voor een yogales is een origineel cadeau-idee! En ontspanning is gegarandeerd.

Meer weten over de lessen of het rooster?