Skip links

yoga nidra

yoga nidra

Ik vind het geweldig om mensen te helpen ontspanning te vinden. En zeg je ontspanning, dan zeg je ‘yoga nidra’: een yogavorm geschikt voor iedereen. Plus: bij Yoga met Carolien beleef je yoga nidra in de kleinste groepen van Enschede!

diepe ontspanning

Yoga nidra betekent letterlijk ‘de slaap van de yogi’. Voor mij is yoga nidra de chocola onder de yoga. Het is zacht, zoet, troostend en rustgevend en het smaakt al-tijd goed.

Yoga nidra is een meditatieve vorm van yoga waarin je liggend een diep niveau van ontspanning bereikt, soms zelfs een trance. Terwijl het lichaam zo stil mogelijk ligt, volg je mijn stem. Ik leid je door verschillende ontspanningsoefeningen heen, zoals een bodyscan. Hierdoor kom je in een staat die tussen waken en slapen in zit. Dit is heel rustgevend, zowel voor lichaam als geest. Je geeft het lichaam de kans om te verwerken, te helen en op te laden. Na de sessie voelt alles meer ontspannen, frisser en ruimer. En dat alles terwijl je warm onder je dekentje ligt…

Klinkt goed, toch? Gun het jezelf!

fysiek of online (of gewoon lekker allebei)

Doe mee met de kleinschalige nidra-sessies bij mij op de Yogazolder [update: momenteel worden deze helaas niet aangeboden], of luister lekker een online audio waar en wanneer het jou uitkomt.

Dank je wel voor de nidra van gisteravond, het was echt superfijn en ik ben in tijden niet zo vrolijk en fit wakker geworden als vanmorgen.

Sandra B.
volgt yoga nidra

Ik vind het erg moeilijk om te ontspannen.
Je yoga nidra brengt stilte en rust in mijn hoofd, het voelt alsof je me toestemming geeft om los te laten en te ontspannen. En dan kan ik het wel!

Niels H.
volgt online yoga nidra

online yoga nidra | beluister waar en wanneer je wilt

“Je hebt zo’n fijne stem, kun je die niet opnemen?”. Dat hoorde ik steeds vaker. Dus: zo geschiedde.
Op de bank, in de tuin, voor het slapen gaan: met mijn online yoga nidra opnames heb je altijd je eigen ontspanningskit bij je. En het mooie is dat je deze opnames onbeperkt kunt afspelen!

Er zijn verschillende thema’s, zodat je de opname kunt kiezen die het best past bij wat je nodig hebt. Deze nidra’s zijn exclusief voor de bezoekers van deze website en daarom niet via andere kanalen te vinden.

 • Zorg voor jezelf: leer jezelf te geven wat je verdient
 • Mini-vakantie: in een uur het vakantiegevoel ervaren
 • Dankbaarheid: oefen met deze sleutel tot geluk

Wil je eerst een keertje proeven voordat je een audio koopt? Kijk dan hieronder voor mijn gratis meditaties via Insight Timer.

Yoga nidra-audio Ontspanning altijd op zak

Online yoga nidra. Foto door Karolina Grabowska via Pexels

 • yoga nidra audio-opname, 60 minuten
 • onbeperkt & overal te beluisteren
 • met thema naar keuze: €12.50 (tweede audio voor €10)

mediteren via gratis app

Ken je Insight Timer al, de populairste gratis meditatie-app? Via deze app kun je nu verschillende yoga nidra-lessen en korte meditaties beluisteren die door mij zijn ingesproken, bijvoorbeeld over ontspannen voor het slapengaan (deze is inmiddels ruim 6000 keer beluisterd) of het volhouden van een goed voornemen.

Deze app kun je downloaden voor zowel iPhone als Android. Zie je daar!

Kun jij de meditaties op Insight Timer inmiddels wel dromen? Of wil je mijn werk steunen? Kijk dan bij de drie nidra’s die ik via deze website te koop aanbied.

nidra & meditatie op Insight Timer

Ontspanning voor thuis

Thema’s:

 • Stilte vinden in jezelf
 • Uit je hoofd, in je lijf
 • Zelfliefde & regenboogmeditatie

yoga nidra @yogazolder

Update: er zijn momenteel geen groepslessen yoga nidra in de studio. Wel kun je een audiomeditatie doen (zie hierboven) en zijn er privélessen.
Wil je een seintje krijgen als er weer groepslessen gepland worden? Meld je dan even aan voor mijn nieuwsbrief.

kleine groep = meer rust

Ben jij gevoelig voor prikkels en houd je niet van grote groepen? In de meeste yogastudio’s deel je de ruimte met 10+ anderen. Ik werk bewust met hele kleine groepen (max. 4 personen) om jou de rust te bieden die je zoekt. Door die kleinschaligheid en persoonlijke aandacht haal je nog meer uit de les. Dit is ook heel geschikt voor als je hooggevoelig / hoogsensitief (HSP) bent. Wees welkom!

eerstvolgende sessies

Er zijn momenteel geen sessies gepland.

extraatjes

 • Tip: meld je ook aan voor de korte hatha-yoga-les vooraf. Eerst alles losmaken en bewegen, daarna is het nog beter en fijner rusten! Ook geschikt voor beginners, en fysieke beperkingen vormen geen enkele beperking 😉 De les start om 19.20u.
 • Daarnaast kun je tegen een kortingstarief een yoga-nidra-audio bijbestellen, zodat je ook thuis de nidra kunt ervaren. Werkt ook goed bij slaapproblemen!
vrijdagavondsessies | boek je matje ontspannen het weekend in

yogazolder van yoga met carolien, yoga nidra

 • 75 minuten ontspanning, €15 incl. thee
 • max. 4 deelnemers
 • VOORDEEL-COMBI:
 • hatha & nidra yoga voorafgaand aan de nidra-sessie eerst een halfuur bewegen, zodat de ontspanning nog dieper is.
  Combiprijs: €22.50  €20
 • nidra-combi woon de nidra-sessie bij en ontvang ook een audio-opname voor thuis, met een thema naar keuze. Onbeperkt te beluisteren.
  Combiprijs: €22.50  €20
 • nidra deluxe eerst in beweging met hatha yoga, dan rusten in de yoga nidra, en als toetje voor thuis een nidra-audio naar keuze. Yummie… Combiprijs: €30  €25

luisteren op youtube

Heb je Insight Timer nog niet, en wil je wel een voorproefje van mijn audio’s? Ga naar mijn YouTube-kanaal voor twee heerlijke nidra’s.

meer opties

Daarnaast doe ik ook privésessies (bijvoorbeeld voor een ontspannen avondje met je partner of beste vriendin) en sessies voor groepen en teams: