Skip links

Be a Bamboo

“Adem in, en op een uitademing stap je vanuit de Hond in de Bamboe”. Die instructie hoor je niet zo vaak in de yogales hè? Maar waarom eigenlijk niet… Die bamboe heeft ons best wat te leren.

LES 1: Doe het niet

Voor we beginnen: wat je ook doet met de bamboe, zet ‘m niet zonder 24/7 toezicht in je tuin. Vandaag heb je een klein plantje, morgen denk je ‘oh leuk wat groeit hij snel’ en over een jaar woon je in het Grote Bamboebos. Wat mij meteen brengt bij les 2.

LES 2: Be unstoppable

Bamboe is niet te stoppen. Als je ‘m aan de linkerkant blokkeert, wijkt hij uit naar rechts. Als je ‘m rechts de weg afsnijdt, duikt hij eronderdoor. En als je denkt dat je ‘m bedwongen hebt en je eindelijk met een koud drankje in je hangmat ligt, is hij heel sneaky in een verborgen hoekje bezig met een comeback. Altijd fris en groen, nooit gefrustreerd of chagrijnig. Gewoon lekker doorgroeien, bamboo-style.

Hoe is jouw bamboe?

Ik pleit dus voor een nieuwe yogahouding ter ere van de bamboe. De precieze vorm ben ik nog naar op zoek. Wat denk jij? Hoe doen we vanaf nu de Bamboe?

Leave a comment